Păsări de curte și un câine au pierit într-un incendiu violent
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu
În prag de iarnă, o familie din localitatea Stănești va avea nevoie de ajutor pentru a-și putea reface locuința. Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, 21 septembrie a.c., în gospodărie și a cuprins acoperișul casei și o parte din anexe.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au reușit să localizeze incendiul, astfel încât flăcările să nu ajungă și la celelalte anexe în care se aflau animale, însă pagubele au fost însemnate.
Au ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, circa 3 t de lemne de foc, o tonă de cereale și alte bunuri. Din nefericire, în flăcări au pierit mai multe păsări de curte și un câine. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.
Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:
✔️ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice! ✔️ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate!
✅️ Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
✔️ la suplimentarea receptoarelor, asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional.
✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate.
✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite.
✅ ️În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei / întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;
✔️ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
✔️ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză.
✅️În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.
✔️ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului.
✔️ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.