Respect, Bogdan și Ionuț!

Marți, 13 Septembrie 2022Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Respect  Bogdan si Ionut | imaginea 1 Bogdan și Ionuț sunt cei care au prevenit o tragedie, joi, 8 septembrie a.c. Cei doi salvatori locuiesc în Galați, dar lucrează la Târgu Bujor.

Dimineață se îndreptau către unitate. Dintr-un magazin din satul Șivița obișnuiau să își mai cumpere de mâncare. Exact când Bogdan ieșea din magazin, a avut loc un accident între un microbuz și un camion. După strigătele din interior și-au dat seama că sunt mai mulți și că unii sunt copii. Pentru ca situația să fie și mai rea, dintr-o parte a microbuzului răsturnat a apărut și o flacără.

“Bogdan, întoarce-te în magazin și ia un stingător mai mare! Al nostru, din mașină, este prea mic! Eu îi scot bornele!” În același timp, i-a rugat pe cei din apropiere să ajute: “Sunați la 112! Să le spuneți unde suntem și că avem un microbuz cu peste 15 persoane răsturnat!”

Pentru că nici cu stingătorul de 6 kg nu au reușit să stingă incendiul care se tot reaprindea, Bogdan și Ionuț au început să evacueze victimele din interior.

“— Îi scoatem prin trapă! Este singurul loc sigur! - Poate vă ajută un flex! Nu ați putea tăia cu el balamalele ușilor din spate?”, le-a sărit în ajutor unul dintre cei aflați în apropiere.

În total erau 18 copii și adulți în microbuz. Un băiat avea piciorul prins în fiarele contorsionate, dar Ionuț a improvizat o pârghie din cheia de roți și a reușit să îl elibereze. Au scos pe rând fiecare persoană, până au ajuns în față. Acolo, pe jos, mai era ultima fată.

“— Te rog, nu te mișca! Îți poți înrăutăți starea. Te rog să ai încredere în mine. - Nu o putem scoate! Dacă a suferit ceva la coloană? - Aud sirenele! Stai, stai nemișcată. Colegii noștri mai au doar puțin!”

După ce victimele au fost preluate de către colegi, Ionuț și Bogdan au plecat și ei către unitate. Știau că vor întârzia și au sunat să anunțe: “- Noi suntem pe drum. Vom întârzia puțin. - Ați pățit ceva?
— Noi nu, dar am avut grijă să nu pățească alții ceva mai rău. Vă povestim când ajungem.”

Din fericire, toți cei implicați în accident sunt în afara oricărui pericol, iar acest lucru se datorează în mare măsură lor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.