Respect, Plutonier adjutant-șef Ghincea Cornel!

Marți, 27 Septembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Respect  Plutonier adjutant sef Ghincea Cornel | imaginea 1 Povestea de astăzi este una emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit.

El este Plt. adj.-șef Ghincea Cornel, pompier în cadrul Detașamentului Giurgiu, din anul 2007. Își privește mâinile care au salvat o viață și încă are lacrimi în ochi când vorbește despre Cezara, o fetiță de un an și opt luni și de bunica ei, care au trecut printr-un adevărat coșmar.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe”, povestește Cornel. “Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac!”, striga femeia disperată. A intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.

„Atunci am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii. Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede.

Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze. O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…“, își amintește Cornel.

În tot acest timp, oamenii din jur au sunat la 112. Starea fetiței se îmbunătățise, dar avea nevoie, în continuare, de supraveghere și asistență medicală. Micuța a fost preluată de ambulanță și transportată la un spital de pediatrie din București.

Cornel a ținut legătura, zilele acestea, cu familia și a aflat că fetița se simte bine. Abia așteaptă să o revadă când va fi externată și să se cunoască mai bine.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.