Un salvator la locul potrivit - Respect, Plt. adj.-șef Ciprian Manoliu!

Marți, 27 Septembrie 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Un salvator la locul potrivit   Respect  Plt  adj  sef Ciprian Manoliu | imaginea 1 El este Ciprian, un SALVATOR care merită aprecierea noastră, a tuturor!

Vineri noapte, 23 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, Ciprian a auzit zgomote din curtea vecină. A ieșit imediat din casă și a observat că acoperișul vecinilor luase foc. Imediat a sunat la 112 și nu a mai stat pe gânduri. A intrat în casa vecinilor și a alergat spre camerele unde dormeau aceștia și cei trei copii ai lor.

“Vecine, vecine! Arde acoperișul! Imediat trebuie să ieșim din casă. Hai să luăm copiii!” Flăcările se extindeau rapid, dar Ciprian, sigur pe el, a știut exact ce trebuie să facă pentru a-i scoate, în siguranță, din casă. După ce au ieșit în curte, în doar câteva secunde au ajuns pompierii și o ambulanță SMURD.

”- Vă rog să o ajutați pe doamna! A avut un atac de panică. E însărcinată în luna a opta și a inhalat mult fum. - Pe doamna o să o transportăm la spital, pentru investigații medicale amănunțite”, i-a răspuns unul dintre paramedici. În momentul în care a văzut că incendiul este lichidat de colegii lui, Ciprian s-a îndreptat către vecinul său.

”- Vecine, să știi că la mine aveți ușa deschisă. Până veți avea posibilitatea să renovați locuința puteți să stați aici. - Îți mulțumesc pentru tot! Ne-ai salvat viețile. Acum eu nu o să rămân, doar copiii…dacă nu e deranjul prea mare. Trebuie să fiu alături de soție, mai ales că au dus-o la spital…vreau să ma asigur că sarcina va continua normal”, i-a răspuns acesta cu lacrimi în ochi.

”- Stai liniștit, vecine! Avem noi grijă de ei.” Și pentru că a fi pompier presupune mai mult decât o meserie, Ciprian împreună cu colegii săi s-au mobilizat și, începând de a doua zi, au început să strângă bani și lucruri necesare pentru reconstrucția casei.

Tot vineri, o primă echipă a început lucrările de îndepărtare a obiectelor afectate de incendiu, iar de luni, 26 septembrie, salvatorii vor dona sânge pentru a o ajuta pe tânăra mamă, care se află acum în grija medicilor, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Ciprian, nu putem spune decât: JOS PĂLĂRIA în fața ta și în fața colegilor tăi pentru modul în care ați acționat și pentru că nu ați rămas indiferenți față de drama acestor oameni. Ciprian Manoliu este pompier la Detașamentului Piatra Neamț, de 16 ani!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.