A intervenit salvator - Respect, Alexandru!

Luni, 31 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

A intervenit salvator   Respect  Alexandru | imaginea 1 Foarte multă agitație, mașini oprite și oameni care se uitau spre acoperișul unui bloc strigând: “Iese fum! A luat foc la etajul patru!”

Exact în acel timp, pe acolo trecea și Alexandru, pompierul din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu. Când a ridicat capul, flăcările ieșeau deja pe geamul de la balcon. „Este cineva acasă? I-ați văzut să iasă?” Nu a mai așteptat un răspuns. Nu știa ce va găsi sus, dar trebuia să vadă dacă cineva are nevoie de ajutor.

A oprit gazele, apoi a tras siguranțele electrice și a urcat. Încă de la etajul trei, fumul dens a început să îi înece plămânii, iar aproape de apartamentul respectiv abia mai putea respira. „Sunt pompier! Am venit să vă ajut! Colegii mei sunt pe drum, dar trebuie să ieșiți din casă!”, le-a spus proprietarilor.

Speriați, oamenii nu știau cum să reacționeze. Pe de o parte ar fi fugit, dar pe de alta ar fi rămas să-și salveze bunurile pentru care au muncit o viață întreagă.

„Trebuie să găsesc pisica! Nu cobor fără ea!”, a strigat femeia care locuia în apartament. „O căutam și coborâm împreună!”, a liniștit-o Alexandru. Pisicuța stătea pe pervazul de lângă fereastră. Acolo putea respira aer curat, iar în brațele stăpânei sale, a fost în siguranță.

În scurt timp, echipajele ISU au ajuns la fața locului, iar incendiul fost stins. Alexandru nu ar fi putut trece pe lângă acest eveniment fără să facă ceva. În astfel de situații fiecare minut contează.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.