Au ajuns la spital cu arsuri, în urma unui incendiu

Miercuri, 19 Octombrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Au ajuns la spital cu arsuri  in urma unui incendiu | imaginea 1 Două persoane, soț și soție, de 80, respectiv 76 de ani, au ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini, în urma unui incendiu care le-a cuprins casa.

S-a întâmplat joi seară, 13 octombrie a.c., la Liveni. Când s-a produs evenimentul, cei doi erau în locuință. Vecinii au observat flăcările și i-au ajutat să iasă afară. Tot ei au sunat la 112 și au cerut sprijin de la pompieri.

Două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Manoleasa, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp.

Aceștia au constatat că locuința, formată din două camere, cu o suprafață totală de aproximativ 80 de metri pătrați, ardea în totalitate. Flăcările s-au extins cu repeziciune la întreaga construcție, după ce o butelie a explodat.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii au intervenit mai bine de o oră. A fost salvată o altă casă din aceeași gospodărie. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă.

Informare preventivă! Astfel de evenimente pot fi prevenite, respectând următoarele măsuri și reguli:

  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • nu lăsați ușa sobei deschisă;
  • nu supraîncălziți soba;
  • montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;
  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire;
  • stingeți focul pe timpul nopții.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.