Au marcat Ziua SMURD printr-o intervenție reușită în Munții Orăștiei

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Au marcat Ziua SMURD printr o interventie reusita in Muntii Orastiei | imaginea 1 Exact în ziua în care s-au împlinit 32 de ani de la înființarea primei echipe S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara, au avut parte de o intervenție contra cronometru, pentru salvarea unei femei care a fost implicată într-un accident, în timp ce conducea un ATV.

Evenimentul produs duminică seara, 25 septembrie a.c., a avut loc într-o zonă montană, împădurită și greu accesibilă, pe raza localității Costești, la 2 km distanță față de drumul de acces, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea ambulanței SMURD până la victimă.

Astfel, doar la lumina lanternei, unul dintre paramedici, având asupra geanta de prim ajutor și geanta cu atele vacuum, a fost nevoit să urce pe un teren accidentat, aproximativ 1 km, până la locul unde se afla tânara.

Imediat după ce a reperat victima, salvatorul i-a acordat îngrijiri medicale, iar după sosirea echipajului Salvamont, femeia a fost imobilizată și transportată cu ajutorul tărgii, până la ambulanță. Paramedicii au constat faptul că femeia, în vârstă de 30 de ani, prezenta o fractură la piciorul drept și au transportat-o de urgență la Spitalul Județean din Deva pentru investigații suplimentare.

Au marcat Ziua SMURD printr o interventie reusita in Muntii Orastiei | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.