Fermă dezafectată, arsă într-un incendiu generalizat

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Ferma dezafectata  arsa intr un incendiu generalizat | imaginea 1 Pompierii militari au intervenit luni, 26 septembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fermă dezafectată din satul Precistanu, comuna Garoafa.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 03:40, iar pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.

În cooperare cu pompierii militari, au intervenit și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Garoafa. La fața locului, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta generalizat la acoperișul imobilului, cuprinzând o suprafață de aproximativ 700 mp.

În urma evenimentului, provocat cel mai probabil de folosirea intenționată a sursei de prindere pentru a genera incendiul, au ars întregul imobil și circa 1 tonă fân, care era depozitat în interior.

A fost o intervenție solicitantă și de lungă durată din cauza cantității mari de materiale combustibile care au întreținut arderea, pompierii intervenind mai bine de 4 ore pentru a lichida incendiul. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.