Incendii, accidente rutiere, intervenții pirotehnice și salvare de animale

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere  interventii pirotehnice si salvare de animale | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au intervenit la 52 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 52 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 40 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și două accidente rutiere.

La cele două accidente rutiere, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru transportarea victimelor la unități spitaliceşti. De asemenea, in această perioadă, echipele de intervenție au acționat pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere.

Pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi pentru extragerea unui căţel căzut într-o fântână în localitatea Lehliu şi salvarea a două căprioare, care au ajuns într-un canal magistral (în localitatea Rasa, comuna Grădiştea) după ce au fost fugărite de o haită de câini.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Călăraşi a fost solicitat să intervină în localitatea Roseţi (în baltă) cu o autospecială pentru asanarea teritoriului şi ridicarea unui proiectil exploziv de calibru 150 mm.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.