Incendii, accidente rutiere și salvare de animale

Vineri, 14 Octombrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si salvare de animale | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 64 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și şapte accidente rutiere.

La accidentele rutiere, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor de urgenţă şi pentru transportarea victimelor la unități spitaliceşti, pentru una dintre victime fiind solicitat sprijinul elicopterului SMURD din Bucureşti.

De asemenea, în această perioadă, salvatorii au acționat pentru stingerea a două incendii de locuinţe şi şase de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere. În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi pentru extragerea unui cal căzut într-o fosă septică şi salvarea a unei feline căzute într-un canal.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.