Incendii și salvare de animale

Miercuri, 19 Octombrie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii si salvare de animale | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în interval de 24 de ore, pentru salvarea unui animal, stingerea a două incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de zece persoane cu diverse afecțiuni medicale.

În cursul după-amiezii de luni, 10 octombrie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru salvarea unui câine, căzut într-un tub de beton, cu o adâncime de circa trei metri, în localitatea Cocorova din comuna Șișești. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii au reușit să aducă patrupedul, în siguranță, la suprafață.

Pompierii mehedințeni au intervenit și pentru stingerea a două incendii manifestate la o casă de locuit și un autoturism. Primul incendiu a izbucnit luni, după-amiază, la o casă de locuit din localitatea Costești, comuna Balta.

La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență două echipaje de pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, acesta cuprinzând acoperișul casei, pe o suprafață de circa 50 mp, tâmplăria și planșeul a două încăperi.

Aceștia au împiedicat extinderea flăcărilor la alte două camere și au evacuat două butelii, înlăturând riscul producerii unor explozii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, nefiind înregistrate victime.

Marți dimineață, 11 octombrie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Comanda.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului. Aceștia au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea lui la întregul autoturism. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență generate de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, pompierii vă reamintesc câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate:

  • efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii se va face de către personal autorizat;
  • se vor folosi instalaţiile electrice fără defecţiuni sau improvizaţii, cu protecţia corespunzătoare faţă de materialele combustibile din spaţiul în care sunt utilizate;
  • se vor utiliza aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie fără defecţiuni sau improvizaţii și fără a suprasolicita reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.