Incendiu generalizat într-o gospodărie giurgiuveană

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu generalizat intr o gospodarie giurgiuveana | imaginea 1 O casă din localitatea Bulbucata a ars violent, miercuri după-amiază, 28 septembrie a.c. În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii nu erau acasă. Fiind construită din lemn, flăcările s-au extins rapid, iar când au ajuns pompierii, arderea era generalizată.

Trei autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Detașamentului Bolintin Deal au acționat aproape două ore pentru stingerea incendiului. Au ars locuința, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, mobilier, electrocasnice un atelier și diverse unelte folosite în gospodărie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:

✔️ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

✔️ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔️ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de current;

✔️ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.