Incendiu la depozitul unui magazin din Giurgiu

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu la depozitul unui magazin din Giurgiu | imaginea 1 În noaptea de luni spre marți, 27 septembrie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit în depozitul unui magazin situat în centrul comercial de la intrarea în municipiul Giurgiu. Acesta s-a manifestat cu degajări de fum într-o magazie în care erau depozitate haine.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că nu exista riscul ca incendiul să se propage la celelalte magazine din apropiere și au luat măsuri pentru aerisirea tuturor spațiilor afectate.

În incendiu au ars trei paleți cu haine (aproximativ 5.000 de articole) și instalația electrică aferentă magazinului. De asemenea, s-au deteriorat circa 500 de articole depozitate pe un alt palet, ușile din fața și din spatele magazinului respectiv, iar parchetul din interior a fost inundat cu apă, pe o suprafață de 20 mp. Alte patru spații comerciale au fost inundate cu fum.

❗️Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:

✔️ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

✔️ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

✔️ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de current;

✔️ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.