Mai multe cartușe, găsite în gospodăria unui cetățean

Vineri, 14 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Mai multe cartuse  gasite in gospodaria unui cetatean | imaginea 1 În timp ce făcea curățenie în gospodărie, un cetățean din localitatea Frătești a găsit mai multe cartușe. Acesta a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției și al pompierilor pentru a fi sigur că obiectele respective nu sunt periculoase și că în curtea sa nu se mai găsește și alt tip de muniție.

Pirotehnicienii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat faptul că era vorba despre 12 cartușe de infanterie, de calibrul 7,92 mm. Aceștia au folosit un aparat de detecție și au cercetat zona respectivă, fără să mai fie identificate alte elemente de muniție. Cartușele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții siguranţă, urmând să fie distruse în poligonul de specialitate.

Pompierii giurgiuveni recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • nu atingeți muniția cu mâna sau cu alte obiecte!
  • nu loviți și nu mișcați muniția găsită!
  • nu puneți muniția pe foc!
  • nu demontați focoasele sau alte părți componente!
  • nu ridicați și nu transportați muniția în casă sau alte clădiri!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.