Misiuni pirotehnice, incendii cu victime decedate și alte intervenții

Sâmbătă, 29 Octombrie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Misiuni pirotehnice  incendii cu victime decedate si alte interventii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la 50 de evenimente, după cum urmează:

– 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; – 5 misiuni pirotehnice în localitatea Pădureni, comuna Popești; localitatea Popricani și Vânători, comuna Popricani; localitatea/comuna Victoria și localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava.

În urma asanării au fost identificate: 3 bombe de aruncător, de calibru 82 de milimetri; 2 proiectile perforante, calibru 57 de milimetri și 1 proiectil exploziv, de calibru 88 de milimetri. Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii;

– 3 incendii produse în localitatea Costuleni, comuna Costuleni, la o casă de locuit și vegetația uscată din curtea casei; în municipiul Iași, la un gard viu din zona Gării și la o casă de locuit în municipiul Iași.

La incendiul de casă din municipiul Iași, strada Simion Bărnuțiu, două persoane, una de sex feminin, în vârstă de 84 de ani și un bărbat, în vârstă de 47 de ani, au fost asistate medical, ulterior au fost transportate la spital.

În interiorul casei au fost găsite două victime decedate, bărbați, cu vârste de 50 și 53 de ani. Cauzele probabile de producere ale incendiilor au fost: în localitatea Costuleni, folosirea focului deschis în spații deschise; în municipiul Iași, zona Gară a fost fumatul, iar în municipiul Iași, la casa de pe strada Simion Bărnuțiu, incendiul s-a produs din cauza efectului termic prin radiație al coșului de fum amplasat necorespunzător lângă materialele combustibile;

– 1 accident rutier produs în municipiul Iași, între trei autoturisme, fără victime, unde au fost asigurate măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări; – 2 alte misiuni, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor medical la taberele de refugiați Stadionul Tineretului Iași și Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Sculeni.

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la 3 obiective economice din județul Iași, în urma activității nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor economice.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.