Respect, Cosovan Romeo!

Vineri, 14 Octombrie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Respect  Cosovan Romeo | imaginea 1 Romeo era într-o discuție cu niște prieteni, când un zgomot de fiare stâlcite i-a întrerupt: o mașină ieșită în afara părții carosabile și un stâlp din beton căzut la pământ. „Veniți cu mine! Sigur sunt răniți!”.

Romeo s-a îndreptat către autoturismul rămas inert, cu telefonul la ureche: „- 112! Ce urgență aveți? - Avem un accident rutier, cu două victime, două femei. Una dintre ele este încarcerată, în stare de inconștiență…”

Rând pe rând, a furnizat toate detaliile necesare Dispeceratului comun ISU-SAJ, care a decis trimiterea la fața locului inclusiv a ambulanței SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). „Ajută-mă!”, s-a adresat Romeo unuia dintre prietenii săi. „Ocupă-te de femeia conștientă!”

Portiera din partea victimei încarcerate era deformată și nu se putea deschide. Prin geamul spart, Romeo a început să-i tamponeze sângele care șiroia din abundență de la cap. Era o fractură urâtă, iar salvatorul i-a îngrijit-o cum a putut mai bine, până la sosirea colegilor de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți.

Nici atunci nu s-a retras. A stat și a pus umărul la deblocarea portierei, la extragerea și la transportul victimei pe care și-a luat-o în grijă, încă de la început. A răsuflat ușurat abia când a văzut-o urcată în ambulanța SMURD TIM, pregătită de drumul care trebuia să-i salveze viața. Romeo a contribuit decisiv la misiunea de salvare a victimelor accidentului rutier de pe raza orașului Milișăuți.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.