Și-au făcut doar datoria - Respect, Ciprian, Niculai și Iosif!

Luni, 31 Octombrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Si au facut doar datoria   Respect  Ciprian  Niculai si Iosif | imaginea 1 „Nicule, oprește! Oprește!”

În fața ambulanței SMURD, o mașină a oprit brusc. Un bărbat a țâșnit în fața echipajului de salvatori, agitându-și mâinile. Înspăimântat, acesta spunea încontinuu „Copilul! Copilul”, în timp ce arăta disperat spre mașina din care a coborât.

Într-o fracțiune de secundă, paramedicii SMURD au ajuns lângă autoturism. „Ajutați-mă, vă rog! Băiatul nostru este inconștient! Nu suntem din Botoșani și nu știm unde este spitalul!”, a strigat mama, în timp ce își strângea copilul în brațe.

Nu au avut timp să îi întrebe ce s-a întâmplat mai exact. Aveau în față un băiețel, în jur de 4 ani, care nu reacționa, dar avea puls. „Eu iau copilul! Ciprian, tu ajut-o pe mamă să urce în ambulanță! Dumneavoastră veniți cu mașina după noi! Vă rog să vă linștiți! Ajungem imediat la spital…”

În ambulanța SMURD, în drum spre Secția de Pediatrie, paramedicii au făcut ceea ce știu ei mai bine, să acorde primul ajutor. Când au intrat pe poarta spitalului, băiatul a deschis ochii. „El este Denis, are 3 ani și 5 luni. Părinții spun că a leșinat în mașină.”, au spus paramedicii cadrelor medicale de la UPU - Pediatrie, în timp ce îl așezau pe un pat.

Mai puțin de cinci minute a durat până când copilul a ajuns în brațele medicilor. Cinci minute în care părinții lui au trecut de la disperare, la speranță…Ciprian, Niculai și Iosif se deplasau la Spitalului Mavromati Botoșani pentru a transfera un pacient de la o secție, la alta, când au fost opriți de tatăl copilului.

Ca întotdeauna, ei spun că și-au făcut doar datoria. Lui Denis i-a revenit cheful de joacă, iar analizele au ieșit bune. Pentru siguranță, micuțul va rămâne sub supravegherea medicilor. Felicitări, dragi colegi! Ați fost oamenii potriviți, la locul potrivit!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.