Simțul civic și dragostea pentru necuvântătoare au salvat viața unui pui de lebădă

Vineri, 14 Octombrie 2022Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Simtul civic si dragostea pentru necuvantatoare au salvat viata unui pui de lebada | imaginea 1 În noaptea de duminică spre luni, 10 octombrie a.c., un turist venit în județul Tulcea a sunat la 112 anunțând că a găsit un pui de lebădă care nu se poate deplasa și pare slăbit.

În urma discuției cu operatorul 112 din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea s-a luat decizia ca acesta să aducă grațioasa înaripată la sediul inspectoratului pentru că o avea deja în mașină, dar și pentru a nu-i provoca un stres suplimentar prin transferul în alt mijloc de transport.

Odată ajunsă, pompierii militari i-au oferit hrană, apă și adăpost peste noapte, iar în cursul zilei a fost dusă pentru consult și investigații la medicul veterinar Dr. Vlad CUCU. După o radiografie și o examinare mai atentă, diagnosticul a confirmat bănuielile salvatorilor: avea un picior rupt și era foarte slăbită. Sunt speranțe însă pentru o recuperare grabnică!

Dr. Antal BONCOI urmează să efectueze operația necesară la picior, după care, în perioada de recuperare o sa fie supravegheată atent de Dr. Ștefan RĂILEANU, care are și posibilitatea de a caza puiul de lebădă. Pe această cale, se adresează mulțumiri turiștilor ce au găsit puiul de lebădă, dar și medicilor veterinari care au răspuns prompt la apelul pompierilor tulceni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.