Trei victime s-au ales cu arsuri

Miercuri, 19 Octombrie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Trei victime s au ales cu arsuri | imaginea 1 Nu îți risca viața inutil! Încet, încet, vremea se răcește și toamna își reintră în drepturi, iar odată cu aceasta oamenii vor folosi și mijloacele de încălzire a locuințelor.

În urmă cu două săptămâni, pompierii sălăjeni au înregistrat o misiune în care trei persoane au fost rănite. Marți dimineața, 4 octombrie a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112.

Apelantul anunța faptul că o persoană vârstnică de sex masculin din localitatea Sub Cetate, comuna Valcău de Jos, ar fi încercat să aprindă focul în centrala termică folosind un lichid inflamabil, moment în care i-a luat foc îmbrăcămintea.

La fața locului s-a deplasat imediat un echipaj SMURD care a stabilizat victima, iar cu elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Jibou, un bărbat care a suferit arsuri la peste 70% din suprafața corpului a fost transportat cu elicopterul la o unitate medicală din județul Cluj.

Alte două persoane, care i-au sărit în ajutor, s-au ales și ele cu arsuri și au fost transportate la o unitate medicală pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate.

Pentru a evita astfel de tragedii, pompierii vă reamintesc faptul că se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile (benzina, motorina etc).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.