Un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de munitie | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a intervenit, duminică, 2 octombrie a.c., la o misiune de asanare de muniţie, în comuna Sânmartin, zona Vf. Rugat, după ce un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție.

Aceștia au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare, un număr de 619 elemente de muniţie, datând, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial, după cum urmează: 1 bombă de aruncător calibru 82 mm; 3 proiectile; 2 grenade de mână ofensive; 613 cartușe de infanterie.

De asemenea, pirotehniştii I.S.U. Harghita reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

  • se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
  • se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
  • se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
  • se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
  • se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
  • se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. Orice element de muniție constituie un potențial pericol!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.