Un nou caz extrem de solicitant pentru 3 echipaje SMURD din Târgu Mureș

Vineri, 21 Octombrie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un nou caz extrem de solicitant pentru 3 echipaje SMURD din Targu Mures | imaginea 1 Pentru ca alții să trăiască! În cursul zilei de sâmbătă, 15 octombrie a.c., un nou caz avea sa fie extrem de solicitant pentru 3 echipaje SMURD din Târgu Mureș, unde pompieri-paramedici, medici, asistenți și voluntari au luptat secundă de secundă pentru a salva 3 vieți.

Seara, un echipaj format din doi medici, un asistent și un voluntar, care încadra o ambulanță de Terapie Intensivă Mobilă SMURD (TIM) a fost solicitat să vină în sprijinul colegilor lor paramedici în vederea asistării unei nașteri, o sarcină gemelară de 30 săptămâni.

La interval de câteva minute de la momentul solicitării, paramedicii care încadrau ambulanța SMURD de prim-ajutor (EPA) anunță că trebuie să se oprească deoarece pacienta se află pe punctul de a naște.

Astfel, la sosirea ambulanței de terapie intensivă, primul nou-născut era deja expulzat și era în îngrijirea membrilor echipajului de prim ajutor, aplicând manevrele obișnuite de aspirare a căilor aeriene, stimulare tactilă etc.

În ciuda aplicarii corecte a protocolului, nou-născutul preluat deja de către medicii și asistenții SMURD de pe ambulanța de terapie intensivă începuse să nu mai aibă respirații spontane, devenise cianotic, fără tonus muscular, intrând, din păcate în stop cardio-respirator.

Astfel, se inițiază imediat manevre de resuscitare neonatală, având răspuns pozitiv după aproximativ 3-4 minute. Concomitent, echipajele SMURD examinau și stabilizau proaspăta mămică.

După câteva minute, mama expulzează cel al doilea nou-născut, de asemenea aflându-se în stop cardio-respirator. Se inițiază manevrele de resuscitare neonatală cu succes, nou-nascutul reluând-și după câteva minute respirațiile spontane.

Ulterior resuscitării, ambii nou născuți au fost asistați și stabilizați de către echipajul medical de pe ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă. De asemenea, s-a solicitat în sprijin autosanitara de Terapie Intensivă Mobilă Nou-născuți pentru transportul în siguranță și în condiții optime a micilor pacienți.

Amândoi nou-născuții și mama au ajuns bine și în siguranță la secția Neonatologie, respectiv Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș. Felicitări, dragi colegi! Datorită vouă două suflete sunt în viață! Și tot datorită vouă, o mamă poate privi către viitor cu speranță, încredere și iubire!

Echipaj TIM Mureș: Dr. Vicaș Diana - Medic Specialist Medicină de Urgență; Dr. Modiga Andrei - Medic Rezident Medicină de Urgență; As. Vol. Szilágyi Annamária - Asistent Medical- student an 3 medicină generală); Voluntar Moldovan Daiana; Plt. adj. Burlacu Alexandru - Paramedic TIM; Plt. adj. Prunea Petru - Paramedic TIM Neonat.

EPA SMURD - Rîciu: Plt. Cocan Mihai; Sg. Maj. Turc Dinu; Sg. Maj. Petra Razvan. Iată încă o dovadă a faptului că sunt mereu la datorie, în orice circumstanță, demonstrând că imposibilul poate fi învins cu pregătire, profesionalism și dăruire față de semeni!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.