Vecinii au observat flăcările și au anunțat pompierii

Luni, 31 Octombrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Vecinii au observat flacarile si au anuntat pompierii | imaginea 1 Pompierii botoșăneni au intervenit, vineri, 28 octombrie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință de pe strada Maramureșului din municipiul Botoșani.

Cu toate că în timpul producerii evenimentului proprietara și fiica ei erau în interior, nu au realizat că ard bunurile dintr-o magazie, o bucătărie și o terasă. Vecinii au fost cei care au observat flăcările și au sunat la 112.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ și polițiști. Până la sosirea forțelor de intervenție, cele două femei, de 89, respectiv 52 de ani, au ieșit singure din casă.

Femeia de 89 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SJA și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, întrucât s-a intoxicat cu fum. Incendiul a fost localizat și s-a acționat pentru stingerea focarelor și înlăturarea efectelor. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind lumânarea aprinsă, lăsată nesupravegheată lângă materiale.

❗IMPORTANT:

🕯asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

🕯nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea;

🕯amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

🕯nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele;

🕯stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

🕯nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.