A pus carnea la afumat, dar a lăsat focul nesupravegheat!

Duminică, 27 Noiembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

A pus carnea la afumat  dar a lasat focul nesupravegheat | imaginea 1 A pus preparatele din carne la afumat în foișor, dar a lăsat focul nesupravegheat. În lipsă, jarul căzut din sobă a aprins materiale combustibile din interior.

Când a observat incendiul, construcția din lemn era cuprinsă parțial de flăcări. Evenimentul a avut loc marți după-amiază, 22 noiembrie a.c., în Miorcani.

Chemați în ajutor, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea incendiului.

Au fost salvate casa și alte construcții din gospodărie.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

  • afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
  • se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
  • este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
  • curațați afumatoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.