Bombă de aviație, descoperită pe șantierul autostrăzii

Luni, 28 Noiembrie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Bomba de aviatie  descoperita pe santierul autostrazii | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în cursul zilei de miercuri, 23 noiembrie a.c., pentru asanarea unui element de muniție, descoperit pe șantierul autostrăzii de lângă localitatea Zimbor.

Ajunși la fața locului, pirotehniștii au identificat elementul ca fiind o bomba aruncător de aviație din cel de-Al Doilea Război Mondial, de proveniență germană. Din cauza dimensiunilor acesteia (lungime 66 cm, lățime 20 cm, greutate 56 kg), misiunea de asanare a fost complexă.

În sprijin au fost solicitați și colegi pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, iar pe această cale, se adresează mulțumiri pentru ajutorul oferit. Elementul a fost transportat și depozitat în condiții de siguranță la sediul inspectoratului. Joi, 24 noiembrie a.c., proiectilul a fost transportat și distrus în poligonul de la Crasna.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.