Două incendii de gospodării într-o singură noapte

Vineri, 11 Noiembrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Doua incendii de gospodarii intr o singura noapte | imaginea 1 În cursul nopții de duminică spre luni, 7 noiembrie a.c., 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐥𝐚 𝐓𝐚̆𝐭𝐚̆𝐫𝐚𝐧𝐮 𝐬̦𝐢 𝐁𝐨𝐠𝐡𝐞𝐬̦𝐭𝐢.

Astfel, prima misiune a avut loc imediat după miezul nopții, în jurul orei 00:10, când, un apel primit la numărul unic de urgență 112 semnala un incendiu la o gospodărie din satul Vâjâitoarea, comuna 𝐓𝐚̆𝐭𝐚̆𝐫𝐚𝐧𝐮.

După anunțarea incendiului, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăranu.

La momentul sosirii la locul evenimentului, flăcările se manifestau violent atât la nivelul acoperișului, cât și în interiorul locuinței, cuprinzând o suprafață de aproximativ 100 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările.

𝑷𝒂𝒈𝒖𝒃𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒊̂𝒏𝒔𝒆𝒎𝒏𝒂𝒕𝒆. Au ars: acoperișul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 50 mp, precum și 5 camere de locuit și 2 anexe, cu bunurile de uz gospodăresc aflate în interior. Pompierii au reușit sa salveze 4 camere de locuit. 𝑪𝒂𝒖𝒛𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

A doua a misiune fost anunțată la numărul 112, în jurul orei 00:40, apelantul semnalând faptul că arde o gospodărie din satul Prisecani, comuna 𝐁𝐨𝐠𝐡𝐞𝐬̦𝐭𝐢. La locul indicat s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului, aparținând I.S.U. Bacău.

Echipajele de stingere au lichidat incendiul care se manifesta generalizat, pe o suprafață de 120 mp. 𝑪𝒂𝒖𝒛𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊: scurtcircuit electric. 𝑫𝒊𝒏 𝒇𝒆𝒓𝒊𝒄𝒊𝒓𝒆, 𝒍𝒂 𝒏𝒊𝒄𝒊 𝒖𝒏𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒊 𝒏𝒖 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒊̂𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒗𝒊𝒄𝒕𝒊𝒎𝒆.

Doua incendii de gospodarii intr o singura noapte | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.