Incendii, accident rutier, salvare de animale și alte misiuni

Duminică, 27 Noiembrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accident rutier  salvare de animale si alte misiuni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au intervenit la 54 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 54 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 48 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la un accident rutier (un autoturism care a derapat şi a ajuns în şant, între canton şi Grădiştea).

La accidentul rutier, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor de urgenţă şi pentru transportarea unei singure persoane la spital (bărbat care prezenta traumatisme uşoare).

De asemenea, în această perioadă, echipajele au acționat pentru stingerea a două incendii, unul de locuinţă (acoperiş de casă în localitatea Sohatu) şi unul la un spaţiu comercial (imobil cu parter şi mansardă afectate de incendiu în comuna Ştefan cel Mare), precum şi la un incendiu de vegetație uscată, miriște și deșeuri menajere (în localitatea Plătăreşti).

În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi pentru coborârea unei pisici rămase blocate într-un copac.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.