Incendii, accidente rutiere și intervenții în sprijinul comunităților

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Incendii  accidente rutiere si interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, intervenții in sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate au desfășurat la sfârșit de săptămână (28-30 octombrie a.c.), 94 de misiuni.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 84 de solicitări.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa gospodărească a unei case din localitatea Vladimirescu, precum și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și recunoașteri în teren.

Totodată, în ultimele trei zile echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 3 accidente rutiere pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În ciuda eforturilor salvatorilor, în urma acestor evenimente o persoană și-a pierdut viața.

În continuare, pompierii militari arădeni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.