Incendii și acţiuni pentru protecţia comunităţii
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti
În luna octombrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a asigurat gestionarea a 𝟓𝟎𝟔 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐬̧𝐢 𝐚𝐜𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐢, în scădere cu 33 de misiuni faţă de aceeași perioadă a anului trecut, acestea fiind concretizate în 𝟒𝟔𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̧𝐚̆, reprezentând, în medie, circa 15 intervenții pe zi, 𝟒𝟏 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐫𝐢, dar și 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐞𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭̧𝐢𝐢 𝐜𝐮 𝐟𝐨𝐫𝐭̧𝐞 𝐬̧𝐢 𝐦𝐢𝐣𝐥𝐨𝐚𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧.
Acțiunile pompierilor mehedințeni în situații de urgență au totalizat 367 de urgențe medicale, 24 de incendii, 58 de acţiuni pentru protecţia comunităţii, 27 intervenţii pentru asistenţa şi salvarea persoanelor, două misiuni desfășurate pe timpul evenimentelor de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, cinci de sprijin și 23 de alte situații.
Paramedicii SMURD au desfășurat 𝟑𝟔𝟕 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢-𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞, dintre acestea 133 au constat în intervenţii pentru diverse afecţiuni, 97 traumatisme, 24 de intervenții la accidente de circulaţie, 40 afecţiuni cardiace, 18 intoxicaţii și altele. Pe timpul acțiunilor, au fost asistate medical 372 de persoane, dintre care 353 de adulți și 19 de copii.
Pompierii din cadrul subunităţilor ISU Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 𝟏𝟐 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢, 11 dintre acestea manifestându-se la proprietăţile particulare ale cetăţenilor: 10 gospodării și un mijloc de transport.
Cauzele probabile predominante ale izbucnirii acestora au fost determinate de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul (3), instalaţiile electrice (4) și altele. Din fericire, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești, însă o persoană a fost rănită ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor.
În luna octombrie, pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a 𝟏𝟐 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢 𝐢𝐳𝐛𝐮𝐜𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐚̆, 𝐥𝐚̆𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐬̦ 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚̆𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐧𝐢𝐬̦. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul de intervenţii la incendiile de vegetaţie uscată a scăzut cu 73, cauza probabilă predominantă a izbucnirii acestora fiind folosirea focului deschis.
𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐩𝐭 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫, 𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.