Incendiu izbucnit de la un aragaz

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu izbucnit de la un aragaz | imaginea 1 Nu lăsați aragazul nesupravegheat atunci când gătiți❗️O astfel de greșeală poate provoca un incendiu, așa cum s-a întâmplat, luni, 31 octombrie a.c., în localitatea Slobozia, într-un container modular, în care locuiau două persoane.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că ardeau aragazul și mai multe articole textile depozitate în apropierea acestuia.

Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, după ce au evacuat butelia folosită pentru pregătirea hranei. Interiorul containerului s-a deteriorat în proporție de 50%. Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, pompierii vă recomandă:

🍲 să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

👩‍🍳 după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;

🍱 curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

👩 nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.