Incendiu la acoperișul bisericii dintr-un sat vasluian

Duminică, 27 Noiembrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu la acoperisul bisericii dintr un sat vasluian | imaginea 1 Marți, 22 noimebrie a.c., începând cu ora 01:00, pompierii militari din cadrul Secției Huși au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul bisericii din satul Chersăcosu, comuna Stănilești. Biserica veche de peste 70 ani aparține de parohia Pogănești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul și turla bisericii, existând pericolul de propagare la întregul lăcaș de cult. La intervenție a participat și SVSU Stănilești. Nu au fost înregistrate persoane rănite.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul și turla (acoperiș din tablă pe astereală din lemn), pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați, două covoare și mobilier din lemn. S-au degradat circa 60 metri pătrați tavan din lemn, stuf și lut, tencuiala bisericii, o sobă, piese de mobilier și produse textile.

Au fost salvate odoarele și cărțile bisericești, altarul bisericii, diferite piese de mobilier. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.