Incendiu violent într-o gospodărie din Giurgiu

Luni, 07 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent intr o gospodarie din Giurgiu | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă după-amiază, 5 noiembrie a.c., într-o gospodărie din municipiul Giurgiu. Vecinii sunt cei care au văzut flăcările, au sunat la 112 și au încercat să stingă focul până la sosirea echipajelor.

Pompierii au ajuns, în cel mai scurt timp, pe șoseaua Alexandriei, acolo unde s-a produs evenimentul. Aceștia au constatat faptul că ardea o anexă lipită de locuință, dar și o parte din acoperișul casei și au acționat rapid pentru localizarea incendiului, salvând astfel casa și proprietățile vecine.

Suprafața afectată a fost de aproximativ 25 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă să:

✔️ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice! ✔️ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate!

✅️ Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

✔️ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional.

✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate.

✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite.

✅ ️În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

✔️ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

✔️ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză.

✅️ În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu.

✔️ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului.

✔️ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.