Misiune de recunoaștere, transformată în misiune de salvare

Duminică, 27 Noiembrie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Misiune de recunoastere  transformata in misiune de salvare | imaginea 1 Pompierii acționează prompt de fiecare dată când viața semenilor este pusă în pericol.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care a desfășurat miercuri dimineață, 23 noiembrie a.c., o misiune de recunoaștere la un agent economic din municipiu, a intervenit pentru salvarea unei persoane, căreia i s-a alterat brusc starea de sănătate.

Astfel, în timp ce efectuau recunoașterea, camarazii de echipaj au fost alertați de una dintre angajatele societății, că unei persoane aflate în incintă i s-a făcut rău și a căzut din picioare. Pentru că știau că e nevoie de ei, salvatorii au rugat să fie conduși la persoana care necesita ajutor.

Ajunși la locul respectiv, aceștia au găsit un bărbat, în vârstă de 58 de ani, aflat în criză comițială. Cei patru salvatori au trecut imediat la aplicarea procedurilor de salvare, i-au luat pulsul și l-au așezat în poziția de siguranță. În același timp, unul dintre ei a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea (SAJ).

Colegii au asistat bărbatul până la sosirea echipajului SAJ. Pacientul a fost preluat și transportat la spital. Merită felicitați pentru modul în care au acționat: locotenent colonel Gavrilă Adrian, plutonier adjutant Pîrlea Costel, plutonier adjutant Păduraru Florin și soldat Enache Andrei Dorian!

Chiar dacă, pentru soldatul Enache Andrei Dorian a fost prima intervenție de salvare a unei persoane, acesta a dat dovadă de curaj și stăpânire de sine. Cu toții au demonstrat că deviza pompierilor militari ”𝑪𝒖𝒓𝒂𝒋 𝒔̦𝒊 𝒅𝒆𝒗𝒐𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕” îi însoțește pretutindeni!

Misiune de recunoastere  transformata in misiune de salvare | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.