Nimeni nu este lăsat în urmă la intervenții

Vineri, 11 Noiembrie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Nimeni nu este lasat in urma la interventii | imaginea 1 „Vă rog să aveți grijă de cățelul nostru, să nu îl lăsați aici!” Aceasta a fost rugămintea pe care a adresat-o un bărbat pompierilor de la Detașamentul Huedin, înainte să fie dus la ambulanță.

La primele ore ale dimineții, pompierii au intervenit la un accident rutier petrecut în localitatea Bologa. În afara părții carosabile erau un microbuz răsturnat și un autotren puternic avariat. Din fericire, n-au existat persoane încarcerate, însă trei victime necesitau îngrijiri medicale.

În timp ce le acordau acestora primul ajutor calificat, pompierii au găsit în interiorul microbuzului o cușcă răsturnată. Nu și-au dat seama din prima despre ce este vorba, până când au auzit schelălăitul unui câine speriat de cele întâmplate.

„Băieți, haideți să îl scoatem și să îi căutăm stăpânul!” După ce au luat cușca, pompierii s-au îndreptat spre ambulanțele venite să transporte pacienții la spital. Stând pe o targă, un bărbat le-a spus: „Este al nostru, dar trebuie să merg la spital și nu pot să îl iau cu mine. De abia l-am primit, are doar patru luni”.

Cum la o intervenție nimeni nu este lăsat în urmă, imediat ce au strâns echipamentele, salvatorii au luat cu ei cățelul ce tremura de spaimă. Când au ajuns ajuns la unitate, au văzut că micul patruped suferise o rană la o lăbuță. Fără să stea pe gânduri, au luat legătura cu veterinarul din oraș.

„Ionuț, am vorbit cu medicul. Te rog să iei cățelul și să îl duci să îl trateze”, i-a transmis șeful de tură subalternului mai tânăr. Cățelul a fost evaluat și bandajat, iar acum se află în afara oricărui pericol. Ba mai mult, le ține companie pompierilor. Asta pentru că este găzduit la Huedin, până când stăpânul va fi externat din spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.