O lampă de iluminat a luat foc la o școală din Botoșani

Duminică, 20 Noiembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O lampa de iluminat a luat foc la o scoala din Botosani | imaginea 1 O lampă de iluminat dint-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani, a luat foc, luni, 14 noiembrie a.c. Alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum. Imediat, cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul-șef al ISU Botoșani, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și inspectorul șef al IPJ Botoșani.

Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice. Școala are autorizație de securitate la incendiu. Un cadru didactic care a suferit un traumatism la gleznă a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.