O vârstnică și pisicile ei au fost salvate dintr-un incendiu

Miercuri, 23 Noiembrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

O varstnica si pisicile ei au fost salvate dintr un incendiu | imaginea 1 Pompierii militari bârlădeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Bârlad, pe Bvd. Republicii, nr. 277, bloc I 3. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA).

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată în hol, baie și bucătărie, existând pericol de propagare în restul apartamentului. Casa scării era inundată cu fum, iar proprietara locuinței suferise un atac de panică și inhalase mult fum. În incendiu fuseseră surprinse și cinci pisici.

Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă 69 ani, a fost evacuată și a primit primul ajutor medical în ambulanța SMURD. Pompierii au evacuat alte șapte persoane și au salvat cele cinci pisici. După aproximativ 20 minute, incendiul a fost lichidat, ulterior pompierii evacuând fumul și gazele toxice acumulate în apartament și pe casa scării.

După acordarea îngrijirilor medicale, proprietara apartamentului a refuzat transportul la spital. Au ars o ladă frigorifică, piese de mobilier, bunuri din plastic și diverse produse textile. Au fost salvate două camere, dar și cele cinci pisici. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la o ladă frigorifică.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.