Respect, Plutonier adjutant Samoilă Neculai!

Vineri, 11 Noiembrie 2022Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Respect  Plutonier adjutant Samoila Neculai | imaginea 1 O zi însorită de toamnă, într-o zi de luni, în care totul părea normal. În doar o clipă, totul avea să se schimbe radical.

Pompierul ialomițean Plt. adj. Samoilă Neculai se deplasa cu autoturismul personal pe drumul ce leagă localitatea Slobozia de comuna Bucu. La un moment dat, chiar în fața sa, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme.

Din fericire pentru cele două victime, Samoilă Neculai, cadru militar cu o vechime de peste 15 ani în cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, și cu pregătire în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare a fost omul potrivit, la locul potrivit.

A evaluat rapid victimele și a transmis colegilor săi din dispecerat toate informațiile necesare: locația exactă, numărul victimelor, starea acestora, datele referitoare la trafic și alte informații operative necesare salvatorilor pentru o intervenție promptă.

A ajutat prima victimă să iasă din autoturism, a așezat-o într-o poziție sigură și a ajutat-o să se liniștească, asigurând-o că salvatorii vor ajunge în cel mai scurt timp. Cu ajutorul participanților la trafic a reușit să extragă și șoferul din cel de-al doilea autoturism.

Până la sosirea forțelor de intervenție, pentru a se asigura că nu există pericolul producerii unui incendiu, salvatorul a deconectat bornele de la ambele autoturisme. Misiunea acestuia s-a încheiat după ce și-a ajutat colegii să preia victimele pentru a fi evaluate de echipajele medicale.

Experiența și-a spus cuvântul, iar victimele au fost transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare. Oare care ar fi fost deznodământul dacă salvatorul nu s-ar fi aflat în proximitatea locului în care s-a produs accidentul? Reprezentanții ISU Ialomița adresează felicitări plt. adj. Samoilă Neculai și tuturor participanților la trafic pentru spiritul civic de care au dat dovadă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.