Spiritul civic l-a îndreptat spre această meserie

Marți, 15 Noiembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Spiritul civic l a indreptat spre aceasta meserie | imaginea 1 Atunci când a auzit că vor fi scoase la concurs posturi de soldați profesioniști, Florentin nu a stat pe gânduri. A trecut toate probele și a demonstrat că este un tânăr hotărât, curajos și rapid. S-ar putea spune că spiritul civic este cel care l-a îndreptat spre această meserie, iar o întâmplare, care s-a petrecut miercuri dimineață, 9 noiembrie a.c., a confirmat acest lucru.

Florentin se îndrepta spre unitate în momentul în care, pe DN 61, a avut loc un accident rutier. A sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor și al echipajelor medicale.

“Un camion s-a răsturnat chiar în fața noastră. Eram în mașină cu fratele meu și am oprit imediat pentru a vedea dacă cineva are nevoie de ajutor. Șoferul ieșea din cabină atunci când am ajuns la el. Nu se putea deplasa singur, așa că l-am ajutat să se ridice și să se îndepărteze de camion pentru că era periculos. Ieșea mult fum și deja luase foc la nivelul cabinei”, a povestit Florentin.

Atât el, cât și celelalte persoane care au oprit la accident au încercat să îl ajute pe conducătorul auto până la sosirea ambulanței. După ce a fost preluat de echipajul medical, și-a continuat drumul, cu gândul la misiunile ce îl așteaptă.

În luna decembrie își va începe activitatea la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal și spune că este pregătit să facă orice sacrificiu sau schimbare odată cu încadrarea sa într-o instituție militară.

Pe el și pe ceilalți 16 soldați profesioniști care se vor alătura colectivului ISU Giurgiu, viitorii colegii îi asigură de tot sprijinul necesar la început de drum într-un domeniu atât de important ca cel al situațiilor de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.