Tată și fiu au rămas fără acoperiș deasupra capului

Luni, 28 Noiembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Tata si fiu au ramas fara acoperis deasupra capului | imaginea 1 Doi bărbați, tată și fiu, de 85, respectiv 51 ani, au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile. S-a întâmplat sâmbătă seara, 26 noiembrie a.c., în localitatea Coșula.

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardeau locuința bătrânului în totalitate, dar și acoperișul casei fiului lui. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de trei ore.

Cu hainele murdare, ude și mirosind a fum…așa se întorc din misiuni pompierii…și, de foarte multe ori, cu sufletul făcut bucăți din cauza dramelor prin care trec oamenii care îi cheamă în ajutor… În fotografie, sunt surprinși o parte dintre colegii care au intervenit pentru stingerea incendiului de la Coșula. Au avut puterea să zâmbească, chiar dacă hainele de pe ei erau aproape înghețate!

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă recomandă:

  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • nu lăsați ușa sobei deschisă;
  • nu supraîncălziți soba: ✔ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere; ✔stingeți focul pe timpul nopții;
  • nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.