Tragedie în județul Buzău - Doi copii și-au pierdut viața într-un incendiu

Miercuri, 23 Noiembrie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Tragedie in judetul Buzau   Doi copii si au pierdut viata intr un incendiu | imaginea 1 În urmă cu puțin timp, în localitatea Sârbești din județul Buzău, un băiețel în vârstă de un an și surioara lui de doi ani și jumătate și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a cuprins locuința.

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

În primele zece luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți. IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, pompierii readuc în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

  • Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;
  • Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;
  • Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;
  • Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;
  • Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ! Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă! Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.