Un cetățean a dus un proiectil la fier vechi

Duminică, 20 Noiembrie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un cetatean a dus un proiectil la fier vechi | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 8 noiembrie a.c., la un centru de fier vechi din satul Rugănești, comuna Șimonești, s-a prezentat un cetățean cu un element de muniție. Administratorul a realizat pericolul și a solicitat sprijinul pirotehniștilor harghiteni.

Ajunși la fața locului, specialiștii ISU Harghita au identificat elementul de muniție ca fiind un proiectil exploziv calibru 150 mm, provenind cel mai probabil din cel de-Al Doilea Război Mondial, care a fost ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii ulterioare.

Pompierii recomandă cetățenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, să anunțe imediat la numărul unic de urgență 112, să nu le miște de pe locurile unde au fost descoperite.

Mai ales, să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase elemente de muniție descoperite, să nu lovească, să nu taie, să nu folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente, să nu demonteze elementele de muniție descoperite și să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Totodată, sfătuiesc operatorii economici care dețin centre de colectare a deșeurilor feroase să urmărească cu atenție materialele pe care le achiziționează, în vederea prevenirii producerii unor situații în care viața oamenilor poate fi pusă în pericol și să anunțe imediat autoritățile pentru a fi luate măsurile legale care se impun.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.