A salvat o casă de la incendiu - Respect, Plt. adj. Aconstantinesei Ovidiu!

Marți, 27 Decembrie 2022Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

A salvat o casa de la incendiu   Respect  Plt  adj  Aconstantinesei Ovidiu | imaginea 1 Pompier aflat în timpul liber a salvat de la incendiu o casă! Un incendiu care a izbucnit în Ajun de Crăciun la o afumătoare, putea să aibă un deznodământ tragic dacă un pompier aflat în timpul liber nu ar fi acționat în primele minute.

Plt. adj. Aconstantinesei Ovidiu, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin, se afla acasă, alături de familie, când fiica sa a observat că de la casa de vis-a-vis ieșea fum.

Ovidiu a acționat de urgență pentru limitarea pagubelor. Nu a stat pe gânduri și a oprit alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, după care a sunat la 112. Locuința afectată nu are apă curentă, așă că Ovidiu s-a folosit de apa pluvială, stocată într-un butoi în curte.

La sosirea pompierilor militari cărășeni, incediul era localizat fără a mai exista riscul de extindere la casa și anexele învecinate. Efectele ar fi fost mult mai grave, putând fi afectate și construcțiile vecine, dacă Ovidiu nu ar fi acționat încă din primele momente. Felicitări pentru spiritul civic și implicarea de care a dat dovadă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.