A suferit arsuri în urma incendiului care i-a cuprins locuința

Marți, 06 Decembrie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

A suferit arsuri in urma incendiului care i a cuprins locuinta | imaginea 1 Vineri seara, 2 decembrie a.c., în jurul orei 18:45, pompierii covăsneni au fost anunțați de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit situată în localitatea Reci.

În cel mai scurt timp, echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și voluntari ai comunei Reci au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit.

Din nefericire, o persoană de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri în urma incendiului, acestuia i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului și ulterior predat echipajului de la SAJ pentru a fi trasportat la spital.

Preț de mai bine de două ore, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În urma incendiului a ars casa de locuit și bunurile din interiorul acesteia pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jar, căzut de la sistemele de încălzire.

Pompierii vă reamintesc recomandările privind adoptarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor La exploatarea instalaţiilor de încălzire:

  • Aprinderea focului la aragaz sau în sobele alimentate cu gaze naturale se va face după principiul „gaz pe flacără”;
  • Verificarea etanşeităţii buteliei de aragaz şi a instalaţiei de alimentare cu gaze se va face cu emulsie de apă şi săpun;
  • Montarea, dar mai ales punerea în funcţiune a unei centrale termice de apartament se va efectua, în mod obligatoriu, de către personal autorizat;
  • Proiectarea şi executarea instalaţiei de gaz aferente centralei termice pe combustibil gazos se realizează doar cu firme autorizate.

A suferit arsuri in urma incendiului care i a cuprins locuinta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.