Accidente rutiere, incendiu și căutare de persoane dispărute

Vineri, 16 Decembrie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Accidente rutiere  incendiu si cautare de persoane disparute | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au intervenit la 65 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 65 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 58 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la două accidente rutiere.

A fost vorba de un accident rutier cu un autoturism răsturnat în localitatea Vâlcelele, soldat cu o victimă rănită uşor şi un alt accident în municipiul Călăraşi, fără victime, în care au fost implicate două autovehicule.

De asemenea, în această perioadă, pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu de locuinţă în localitatea Roseţi (limitat într-o singură cameră, fără victime), dar şi la o deflagraţie: explozia unei butelii într-o locuinţă din Săruleşti Gară, iar proprietarul de 42 de ani a suferit arsuri de gradul I la membrele superioare şi în zona feţei.

În această perioadă au fost şi două solicitări pentru căutărea a două persoane: un bărbat care s-a rătăcit pe câmp între Mărculeşti şi Perişoru şi care a fost găsit de către poliţiştii din Ialomiţa şi un alt bărbat în vârstă de 79 de ani din Arţari, despre care existau informaţii că s-ar fi rătăcit, iar ulterior a fost găsit la domiciliu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.