Amplă intervenție pentru stingerea unui incendiu în Cluj-Napoca

Vineri, 23 Decembrie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Ampla interventie pentru stingerea unui incendiu in Cluj Napoca | imaginea 1 Forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au desfășurat, în cursul nopții de marți spre miercuri, 21 decembrie a.c., o amplă intervenție pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un obiectiv situat în Parcul Industrial Tetarom I din Municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, o suprafață de peste 1300 mp, dintr-o hală cu funcțiuni mixte, a fost cuprinsă de flăcări. Intervenția a fost una complexă și dificilă, întrucât apelul de urgență a venit atunci când o mare parte din hală ardea generalizat.

În plus, temperaturile extrem de ridicate au deformat în primă instanță o parte din structura metalică a halei, care în cele din urmă s-a și prăbușit. Pompierii au acționat în permanență la temperaturi scăzute, sub -5 grade Celsius, iar lângă autospeciale și în jurul halei s-a format polei. În plus, în interiorul halei erau depozitate numeroase materiale inflamabile, ceea ce a favorizat arderea.

După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, primele autospeciale s-au putut retrage la bază. Chiar și a doua zi dimineața, o autospecială a mai acționat la fața locului pentru stingerea focarelor ce ardeau mocnit, și pentru supravegherea zonei.

În perioada următoare, o comisie va stabili și cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul. Pe această cale, se transmit mulțumiri colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, precum și tuturor celor care au venit în sprijin la această misiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.