Casă cuprinsă de flăcări în municipiul Botoșani

Vineri, 23 Decembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Casa cuprinsa de flacari in municipiul Botosani | imaginea 1 O familie cu patru copii din municipiul Botoșani a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări.

S-a întâmplat luni, 19 decembrie a.c., pe strada Popa Șapcă. În momentul izbucnirii incendiului, proprietarul dormea în locuință. A fost trezit de zgomotul produs de arderea acoperișului și a ieșit în curte. În același timp, un bărbat care trecea prin zonă a observat flăcările și a sunat la 112 după ajutor.

La fața locului s-au deplasat militari din cadrul Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că ardea întreaga locuinţă și două autoturisme, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă și o mașină.

Incendiul a fost stins după o intervenție care a durat mai bine de șase ore. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul. Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă să:

✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

❌ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

✔️ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

✔️ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

❌ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

❌ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Ei sunt o parte dintre colegii care au intervenit pentru stingerea incendiului care a cuprins o casă și două mașini, pe strada Popa Șapcă, din municipiul Botoșani. Ceea ce nu se vede…un efort susținut care a durat mai bine de șase ore, la temperaturi sub limita înghețului.

Tura lor continuă până a doua zi dimineață și sunt gata să intervină, în cazul în care oamenii au nevoie de ajutor! Aveți grijă de cei dragi și de casele dumneavoastră! Respect, dragi colegi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.