În prag de iarnă, o mamă și 3 copii au rămas fără acoperiș deasupra capului

Marți, 06 Decembrie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

In prag de iarna  o mama si 3 copii au ramas fara acoperis deasupra capului | imaginea 1 În prag de iarnă, o mamă și trei copii au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa în care locuiau cu chirie a fost distrusă în urma unui incendiu.

S-a întâmplat vineri dimineață, 2 decembrie a.c., în localitatea Știubieni. Femeia a făcut focul în sobă și a plecat de acasă împreună cu cei trei copii. În urma lor, acoperișul s-a aprins, cel mai probabil, de la coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Incendiul a fost observat de vecinii când toată casa era cuprinsă de flăcări.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale cu de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii din cadrul Stației Săveni au intervenit, mai bine de două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Astfel de evenimente pot fi evitate, dacă:

🏡 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

◾ Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn);

🧱 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.