Incendii, accidente rutiere și misiuni de prevenire

Vineri, 02 Decembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendii  accidente rutiere si misiuni de prevenire | imaginea 1 În interval de trei zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 73 de evenimente.

Din numărul total de intervenții 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2.

Două incendii au izbucnit în localitatea Odobești, la o casă de locuit și la o unitate de cult religios, patru evenimente rutiere s-au produs pe raza localității Poeni, pe raza localității Siliștea și două în localitatea Alexandria, rezultate cu opt victime, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

O misiune pentru asigurarea măsurilor P.S.I. și două misiuni de recunoaștere la obiective socio-economice, pentru verificarea tuturor aspectelor ce țin de latura operativă (intervenție), cum ar fi:

identificarea căilor de acces, sursele de alimentare cu apă, potențialele pericole amplasate în interiorul clădirilor și în apropierea acestora, existenţa, starea de funcţionare şi capacitatea instalaţiilor autonome de semnalizare şi stingere a incendiilor, cantitatea şi locul de depozitare a substanţelor de intervenţie deţinute de obiectiv, identificarea traseelor tehnologice şi a reţelelor de utilităţi (apă, gaze, electricitate etc.), evaluarea riscurilor la care se poate expune personalul de intervenţie şi stabilirea măsurilor de protecţie a acestuia (lucrul la înălţime, pericol de prăbuşire, chimic, biologic, de explozie etc.).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.