Incendii și alte intervenții în sprijinul comunităților

Vineri, 30 Decembrie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Incendii si alte interventii in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 În intervalul 24-26 decembrie a.c., în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău au fost înregistrate 78 situații de urgență.

Cele mai multe intervenții au fost cele de pentru acordarea primului ajutor medical, respectiv 49 de astfel de misiuni. De asemenea, pompierii militari au acționat pentru lichidarea a nouă incendii, au intervenit în cinci misiuni pentru asistența persoanelor și au gestionat alte 15 intervenții în sprijinul comunităților.

Printre intervențiile semnificative, se poate aminti incendiul din orașul Tg. Ocna. Un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, în după-amiaza zilei de 25 decembrie a.c., anunța producerea unui incendiu la o casă de locuit.

De urgență, la fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În urma recunoașterii, s-a constatat că în interiorul locuinței se afla proprietarul care, din nefericire, a fost găsit decedat, ca urmare a intoxicării cu fum.

Incendiul ce a avut drept cauză probabilă scurtcircuitul electric (reșou lăsat nesupravegheat), s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1 mp., reprezentând podeaua locuinței.❗️Pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai repete, este necesară respectarea principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuințe:

  • Nu lăsați niciodată mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare electrice) în funcțiune sau nesupravegheate❗️
  • Nu utilizați mijloace de încălzire cu defecțiuni sau deteriorate❗️
  • Nu lăsați nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparte cu flacără deschisă❗️

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate in dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.