Incendii violente în gospodăriile cărășene

Vineri, 02 Decembrie 2022Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Incendii violente in gospodariile carasene | imaginea 1 Luni seara, 28 noiembrie a.c., în jurul orei 20:50, pompierii militari ai Gărzii Bozovici au intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei locuinţe din localitatea Bozovici.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul anexei, dar şi la anexa de la casa vecină, aflată în imediata apropiere. În urma incendiului au ars cele două acoperişuri pe o suprafaţă de aproximativ 115 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind coşul de fum deteriorat.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:25, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la acoperişul unei anexe dintr-o gospodărie în localitatea Zăgujeni. La locul solicitării s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără la acoperişul anexei. Echipajele au acţionat prompt pentru localizarea şi stingerea incendiului, reducând astfel riscul propagării flăcărilor la întreaga construcţie.

În urma incendiului, o persoană a fost intoxicată cu fum şi a primit îngrijiri medicale. Au ars acoperişul şi tavanul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coşul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Pentru a preîntâmpina apariţia unor astfel de situaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin recomandă respectarea unor măsuri minime de apărare împotriva incendiilor în gospodării:

  • verificaţi cu grijă sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
  • curăţaţi coşurile de funinginea depusă şi întreţineţi-le prin zugrăvire spre a observa şi repara eventualele fisuri apărute;
  • nu utilizaţi benzină, motorină sau alte substanţe uşor inflamabile pentru aprinderea focului în sobe;
  • amplasaţi sobele la distanţe sigure de materiale combustibile şi evitați aşezarea acestora direct pe parchet, podele laminate sau alte materiale combustibile;
  • montaţi pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50x0,70 m;
  • nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă şi nu supraîncălziţi sobele.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.