Incendiu izbucnit în podul unei case din Giurgiu

Marți, 13 Decembrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu izbucnit in podul unei case din Giurgiu | imaginea 1 Casa unei familii din municipiul Giurgiu a fost în pericol, în noaptea de miercuri spre joi, 8 decembrie a.c., din cauza unui incendiu care a izbucnit în pod.

Proprietarii au simțit miros de fum și când au văzut că ardea și astereala de la nivelul acoperișului au chemat pompierii în ajutor. Aceștia au încercat să stingă incendiul până la sosirea echipajelor ISU.

Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu s-au deplasat în cel mai scurt timp pe Fundătura Cucului, acolo unde s-a produs evenimentul, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au acționat rapid pentru a limita propagarea flăcărilor, astfel încât pagubele să fie cât mai mici.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza coșului de fum amplasat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului;
  • îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
  • tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
  • verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
  • curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.